“JOŠ JEDNA POBEDA”: Trampov komentar o mogućem letu Beograd-Priština POKRENUO BURU KOMENTARA


Predsednik SAD Donald Tramp oglasio se na Tviteru povodom potpisivanja pisma o namerama Kosova i Srbije sa nemačkom aviokompanijom Lufthanza o uspostavljanju direktnog leta izmedju Beograda i Prištine, piše danas Glas Amerike.

„Svi su govorili da se to ne može ostvariti. Medjutim, prvi put u poslednjih dvadeset pet godina, biće uspostavljeni direktni letovi izmedju Srbije i Kosova. Još jedna pobeda – zahvaljujući ambasadorima Robertu O’Brajenu i Ričardu Grenelu”, napisao je Tramp.

Srbija i Kosovo potpisali su u ponedeljak u Berlinu pismo o namerama sa nemačkom aviokompanijom Lufthanza o uspostavljanju avionske linije Beograd-Priština.

Nije medjutim poznato kada bi ta aviolinija mogla i zvanično da zaživi.

Vazdušna linija između dva grada u prekidu je dvadeset jednu godinu.

Dokument su, u zgradi američke ambasade, parafirali Milun Trivunac, državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Srbije i Eset Beriša, direktor Autoriteta civilnog vazduhoplovstva Kosova (AVCK), javila je agencija AP.

Potpisivanju su prisustvovali Robert O’Brajen, savetnik američkog predsednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost i Ričard Grenel, specijalni izaslanik Bele kuće za Srbiju i Kosovo.

Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.