BESMISLENO ILI GENIJALNO? Bavarska planira da sprovede najbizarnije testiranje na KORONA VIRUS


Pixabay

Bavarska bi trebalo da postane prva nemačka pokrajina koja će testirati sve građane na koronavirus, bez obzira na to da li imaju simptome. Ministarska zdravlja Melani Huml najavila je “ofanzivu testiranjem”. Testove bi trebalo da obavljaju izabrani lekari opšte prakse.

U fokusu će ipak biti najugroženiji – štićenici domova za stare i nemoćne ili pacijenti koji leže u bolnicama, zatim ljudi koji rade na osetljivim i frekventnim mestima poput nastavnika i vaspitačica.

Detaljni plan testiranja bi trebalo da bude izrađen narednih dana. Sve troškove će snositi pokrajina, ukoliko zdravstvena osiguranja ne pokrivaju troškove testiranja.

Virus u klanicama

U Bavarskoj nameravaju da nastave masovno testiranje zaposlenih u klanicama i pogonima za preradu mesa, nakon što je u klanici “Tenisa” na zapadu zemlje izbilo najveće žarište korone u Evropi.

Želimo da ispitamo da li veliko fizičko opterećenje ili rad na nepovoljnim temperaturama predstavljaju dodatne faktore rizika za zarazu – rekla je ministarka Huml.

Ovih dana se često čuje da hladnoća pogoduje širenju virusa, a temperature su niske u pogonima gde se radi sa sirovim mesom.

Poslednjih nedelja je testirano 6.407 zaposlenih u 51 klanici u Bavarskoj i pronađeno je 110 osoba pozitivnih na koronu. Od tog broja čak 100 otpada na jednu klanicu u okrugu Štraubing-Bogen gde se tokom maja javilo žarište.

Nisu svi oduševljeni namerom Bavarske da testira svih trinaest miliona građana.

Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.